Schoolklas voor buitenlandse leerlingen in Leudal

© iStock
Voor buitenlandse kinderen die recent in Leudal zijn komen wonen, start schoolbestuur SPOLT binnenkort een aparte schoolklas in Heythuysen.
Het gaat om kinderen van asielzoekers die onlangs een verblijfsvergunning hebben gekregen. Ook kinderen van arbeidsmigranten kunnen hiervoor in aanmerking komen.

Expertise

Het schoolbestuur ziet een toename van het aantal nieuwe buitenlandse leerlingen dat moeite heeft om in te stromen in het reguliere onderwijs. Vaak gaat het om kinderen van vluchtelingen, die geen Nederlands spreken en bovendien kampen met sociaal-emotionele problemen. Individuele scholen hebben niet de expertise om deze leerlingen de begeleiding te geven die ze nodig hebben.

Taalstimuleringsklas

Daarom heeft SPOLT besloten een aparte taalstimuleringsklas voor heel Leudal op te richten. Leerlingen krijgen niet alleen taalles, een orthopedagoog biedt ondersteuning bij sociale problemen en ze krijgen logopedie.

Alleen 's ochtends

De lessen worden alleen in de ochtenduren gegeven op basisschool De Neerakker in Heythuysen, ’s middags nemen de kinderen deel aan het reguliere onderwijsprogramma op hun eigen school.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!