Kledingbank voor gevangen vrouwen Ter Peel

© Peter Beeker (L1)
In penitentaire inrichting Ter Peel is een kledingbank geopend. Dames die in de vrouwengevangenis in Evertsoord zitten kunnen daar gratis kleding krijgen die gedoneerd is.
Ter Peel is de enige van de drie vrouwengevangenissen in Nederland waar een kledingbank is geopend.

Geen bezoek

De meeste gedetineerden hebben niets of weinig bij zich bij binnenkomst aan de poort. Volgens de medewerkers van Ter Peel krijgen vrouwen relatief weinig bezoek als ze vastzitten in tegenstelling tot mannen. Omdat dames weinig bezoek krijgen is er ook niemand die kleding voor ze mee kan nemen.

Kaart

Enkele medewerkers van Ter Peel zijn daarom de kledingbank 'Kleer en Meer' begonnen. Het winkeltje wordt beheerd door een vrouwelijke gedetineerde. Op het moment dat gevangenen behoefte hebben aan kleding kunnen ze middels een kledingkaart vier items in de winkel passen en uitzoeken.
De winkel heeft van alles op voorraad. Van ondergoed tot sokken, bovenkleding voor zomer- of wintergarderobe en uiteraard ook schoenen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!