Agent in hoger beroep vrijgesproken voor schietpartij

Onderzoek na de veelbesproken schietpartij in Susteren, op 31 mei 2015. © Fer Traugott
De 56-jarige wijkagent Clarence P. is ook in hoger beroep vrijgesproken voor het neerschieten van een verwarde man in Susteren.
Het incident vond plaats in 2015, nadat de verdachte een steen tegen een deur zou hebben gegooid.Motorclubs

Ten tijde van het voorval ging de regio gebukt onder verschillende incidenten met motorclubs, waaronder een aantal aanslagen. De agent zou de steengooier ook hebben gezien als iemand die een aanslag wilde plegen. Daarom handelde hij snel en haalde hij de trekker over.


Taakstraf

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een taakstraf van honderd uur voor de agent. De rechter ging daar echter niet in mee en sprak de man vrij. Daar liet het OM het niet bij zitten; er werd een hoger beroep aangekondigd. Dat beroep werd donderdag behandeld bij het Gerechtshof in Den Bosch.
Burgemeester

In het bijzijn van Jos Hessels, burgemeester van Echt-Susteren, werd Clarence P. ook daar vrijgesproken. "Geweldige afloop zaak wijkagent", schrijft Hessels op zijn Facebook-pagina. "Hof doet bij grote uitzondering direct uitspraak. Opnieuw ontslag van rechtsvervolging. Terecht en weloverwogen!", toont de burgemeester zich tevreden.