Zwart Goud-bier toch op de markt

© Flickr/Dennis Skley
Het speciale jubileumbier Zwart Goud komt na aanloopproblemen toch op de markt. Vanaf april is het in een gelimiteerde oplage van 50.000 flesjes verkrijgbaar.
"Het Jaar van de Mijnen wilde geen geld steken in het project Zwart Goud, maar gaf in tweede instantie wel toestemming voor gebruik van het logo", zegt Christian Petermann, een van de initiatiefnemers. "Voorwaarde was dat de opbrengst naar een goed doel gaat. Dat wordt Serious Request 2015."

Streekproduct

Zwart Goud is een initiatief van de Heerlense stichting Cultbier, dat het bier laat brouwen door Ambrass in Sittard. In het brouwsel - bedenkers spreken van 'koempelbier' - wordt bronwater uit Hoensbroek en honing van een Heerlense imker verwerkt.

Online bestellen

Bestellingen kunnen worden gedaan vanaf 1 april via de website van de stichting. Petermann: "In het hart van de Oostelijke en Westelijke Mijnstreek, Heerlen en Geleen, komen afhaalpunten. Dat zullen we bijtijds bekendmaken."

Eerste biertje

Deputé Ger Koopmans krijgt komende vrijdag het eerste exemplaar aangeboden tijdens de opening van de expositie Mine-Art in Geleen. Het tweede exemplaar gaat naar mijnwerkerskleinzoon en eurocommissaris Frans Timmermans.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!