Sneeuw vertraagt asbestverwijdering Roermond

© John Peters Fotografie
Door het koude weer van de afgelopen weken heeft het opruimen van asbest in Roermond vertraging opgelopen.
Het doel was om voor carnaval klaar te zijn met de werkzaamheden. Dit zal niet lukken door het koude weer. De gemeente besloot na de brand op jachthaven Het Steel op 16 december dat de stad asbestvrij gemaakt moest worden. Bij die brand kwam er een grote hoeveelheid asbest vrij.

Privéterrein

De schoonmaakploegen zijn sinds enkele weken bezig met het verwijderen van asbest van daken en privéterrein zoals tuinen. De openbare weg werd in de dagen na de grote brand bij jachthaven 't Steel al schoongemaakt.

Carnaval

Tijdens de carnaval zullen de werkzaamheden worden onderbroken zodat de festiviteiten in de stad door kunnen gaan. Vanaf 18 februari zullen de werkzaamheden weer verder gaan. Verwacht wordt dat de grootste gebieden nog voor carnavalsvrijdag asbestvrij zijn.
© Illustratie: Gemeente Roermond
Naar verwachting zullen de gebieden 1 t/m 9 en 12 t/m 15 de komende week worden afgerond. Daarna gaan de schoonmaakploegen aan de slag in de gebieden 10 en 11.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!