D-day 200 leerlingen VMBO Maastricht: geslaagd of gezakt?

© Jean-Pierre Geusens
Een spannende dag voor zo'n 200 leerlingen van VMBO Maastricht. Zij krijgen vrijdagmiddag te horen of ze alsnog hun diploma kunnen ophalen.
"De leerlingen weten vrijdag of ze alsnog zijn geslaagd of gezakt zijn. En als ze gezakt zijn, weten ze ook meteen of er nog een kans op slagen is", vertelt Jan Rijkers, interim-bestuurder van VMBO Maastricht bij de L1 Ochtendshow.

Afgekeurde examens

De leerlingen moesten vorige week examens opnieuw maken, omdat de schoolexamens in juni werden afgekeurd door de Onderwijsinspectie. Die keurde vlak voor de diploma-uitreiking alle examens af, omdat de school grote fouten had gemaakt in de schoolexamens. In totaal gaven 229 leerlingen zich op voor de herexamens vorige week, maar ongeveer 200 kwamen daadwerkelijk opdagen.
Audio: Jan Rijkers VMBO Maastricht ( 31 aug 2018)

Herfstvakantie

Vrijdagochtend buigt een examencommissie zich over de uitslagen van de leerlingen. "Vanaf 14:00 uur gaan we de leerlingen bellen. We gaan de leerlingen die gezakt zijn, meteen vertellen wat ze nog kunnen doen om te slagen", vertelt Rijkers. "Ook hebben een aantal leerlingen ervoor gekozen om hun toetsen gespreid opnieuw te maken. Zij hebben hun resultaten van de gemaakte toetsen al binnen, maar maken ook nog toetsen tijdens de herfstvakantie."

Examenfeest

Rijkers laat weten dat de leerlingen ook een gepast examenfeest krijgen. "Er komt een feestelijke afronding, want voor de geslaagden is er zeker een reden voor een feestje. We hebben de examenperiode niet zo plezierig gemaakt, dus daarom overleggen we samen met de leerlingen hoe we het feest kunnen aanpakken."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!