Specialisten nemen uniek goudleerbehang onder handen

© Jean-Pierre Geusens
Specialisten zijn gestart met de restauratie van het uniek goudleerbehang en enkele schouwstukken uit het stadhuis van Maastricht.
De restauratie was noodzakelijk, aangezien de kunststukken door de jaren heen ernstig zijn aangetast en verloren dreigden te gaan.

Bonnefantenmuseum

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Maastricht. Deze vinden plaats in het atelier van de Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL), op de eerste verdieping van het Bonnefantenmuseum. Het museumpubliek kan dagelijks de werkzaamheden bekijken.

Cultuurhistorisch waardevol

Wethouder John Aarts is verguld over de pronkstukken. "Deze objecten zijn niet alleen bijzonder en cultuurhistorisch waardevol, ze zijn ook onlosmakelijk verbonden met het stadhuis. Daarmee zijn ze onderdeel van de prachtige Maastrichtse geschiedenis."
© Jean-Pierre Geusens

1738

Naast het goudleerbehang uit de burgemeesterskamer, dat stamt uit 1738, worden er ook vijf schilderijen uit de achttiende eeuw onder handen genomen. Het goudleer is door de jaren heen vervormd en gebobbeld geraakt en zijn er barsten ontstaan.
© Jean-Pierre Geusens
© Jean-Pierre Geusens