Project 'Lieve Heerlenaar' steunt eenzame medemens

Initiatiefneemster Hanne-Maria Minderhoud en Bob, de eerste briefschrijver voor ‘Lieve Heerlenaar’. © Luc Lodder
Hanne-Maria Minderhoud richt zich met het project 'Lieve Heerlenaar' op eenzame mensen door ze met een kaartje een hart onder de riem te steken.
Minderhoud vindt het heerlijk om kaarten te krijgen en te versturen. Deze hobby heeft ze vertaald in het project 'Lieve Heerlenaar', dat erop gericht is eenzaamheid het hoofd te bieden.
Ze werkt daarbij samen met stichting Heerlens-DNA.

Eenzaam

Stadgenoten die eenzaam zijn, of meer brieven krijgen van de Belastingdienst dan van hun familie, kunnen een steuntje in de rug verwachten. Iedere Heerlenaar is welkom om een kaart te komen schrijven.

Hobby

Haar hobby loopt misschien ietwat uit de klauwen. Maar dat vindt Hanne-Maria Minderhoud niet erg. Want brieven schrijven, dat kunnen we niet genoeg doen. "Je kan iemand er echt doorheen slepen met een kaartje."

'Jij hoort er ook bij'

Minderhoud: "Het gaat er uiteindelijk om dat degene die de kaart krijgt, het idee heeft dat hij of zij niet buiten de maatschappij staat. Eigenlijk zeg je: 'Jij hoort er ook gewoon bij'."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!