Limburger tolkt voor UEFA in Frankrijk

© iStock
Voormalig inwoner van Venlo Marc Receveur gaat mogelijk aan de slag als tolk voor de UEFA.
Oud-Venlonaar Marc Receveur woont en werkt in Frankrijk, in de buurt van Bordeaux. Die stad is een van de speelsteden tijdens het Europees Kampioenschap voetbal, dat vrijdag van start gaat.

Pers

Of hij gaat kijken, dat hangt er vanaf of hij moet aantreden als tolk voor de UEFA bij interviews en persconferenties. Want toevallig heeft Receveur een 'talenfiemel', zoals hij zelf zegt. Marc Receveur spreekt vloeiend Frans, Nederlands, Engels en Duits. Hij is in Venlo geboren en getogen. "Dus Duits is geen probleem. En ik heb jaren voor een Amerikaans bedrijf gewerkt, dus met het Engels zit het ook wel goed. En Frans spreek ik dagelijks."

Voetballiefhebber

Een Belg die ook tolkte, zei bij een ontmoeting tegen hem dat hij maar eens naar de UEFA in Londen moest bellen. "En zo is het gekomen", vertelt de voetballiefhebber. Zijn werkzaamheden als tolk kan hij wel combineren met zijn werkzaamheden op zijn eigen Domaine la Fontaine, een toeristische accomodatie in Soubran. Marc Receveur heeft er met zijn vrouw Jacqueline gastenverblijven. Die zijn nu iets meer in trek rondom het EK, merken ze.

Noodtoestand

"Vanaf zaterdag gaat Air France staken, dat gaat wel een probleempje worden", denkt Receveur. "En dat terwijl de noodtoestand in Frankrijk nog steeds geldt na de aanslagen in Parijs. Die zijn verlengd tot na het EK. Dat geeft de politie dus de komende tijd meer bevoegdheden. Een speelstad is ook net een vesting nu."
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!