Identiteit slachtoffers steekpartijen Maastricht bekend

© Jean-Pierre Geusens
Bij de fatale steekpartijen in Maastricht zijn een man van 46 en een vrouw van 56 jaar om het leven gekomen. Beiden zijn afkomstig uit Maastricht.
De aangehouden verdachte, een 37-jarige man uit Maastricht, raakte ook gewond. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Een team van zo'n 20 rechercheurs onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Ziekenhuis

Het dodelijk slachtoffer op de Botsaartstraat is een man van 46 jaar. Aan de Joseph Postmesstraat kwam een vrouw van 56 jaar om. Ook raakten daar twee mensen gewond. Een man van 50 jaar heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten. De 21-jarige dochter van de overleden vrouw raakte ook gewond en ligt nog in het ziekenhuis. Allemaal woonden ze in Maastricht. Over de ernst van de verwondingen worden geen mededelingen gedaan.
Op dit moment wordt op meerdere plaatsen onderzoek gedaan, onder meer in de desbetreffende woningen.

Moskee

Vrijdagochtend vond een politieonderzoek plaats bij de moskee aan de Weustenraadstraat. Daar werd de verdachte opgepakt. Het gebedshuis is inmiddels weer vrijgegeven voor bezoekers.

Gerucht

Eerder werd bekend dat er iemand gewond was geraakt in de moskee, maar dit gaat om de verdachte. De politie benadrukt dat er sinds donderdagavond veel geruchten gaan in de wijk en deze onderzoekt. Ook wordt onderzocht of er een relatie bestaat tussen de slachtoffers op de verschillende plaatsen en tussen de verdachte en de slachtoffers.

Penn

Burgemeester Penn reageert geschokt op het geweld in haar stad. Even spookte door haar hoofd dat het om 'terreur' zou gaan, maar dat blijkt niet het geval.