OM gaat in hoger beroep in zaak havenbrand Ohé en Laak

© Fer Traugott
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen een vonnis van de rechtbank in de zaak rond de havenbrand in Ohé en Laak.
De rechtbank sprak verdachte Henk V. (59) uit Gastel vrij, terwijl het OM deze man juist als brein achter de brandstichting ziet. Het OM had vijf jaar cel tegen hem geëist.
Volgens de rechtbank hebben beide mannen uit Maastricht en Eindhoven op 10 december 2014 brand gesticht in woonboten in Ohé en Laak. De rechtbank zag echter geen bewijs voor betrokkenheid van de man uit Gastel, de baas van de jachthaven in Wessem.

Pyromaan

Volgens het OM heeft de vrijgesproken man de twee anderen aangestuurd om het beeld van een pyromaan te creëren die ook havenbranden in Herten, Roermond en Wessem zou hebben aangestoken. Dit als dekmantel voor een brand in zijn eigen haven in Wessem waarmee hij de verzekering zou hebben willen tillen. De rechtbank verwierp dit.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!