Meer tips van bezorgde burgers over hennepkwekerijen

© Instagram / Politie Echt
Volgens burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren komen er steeds meer tips binnen van burgers die zich zorgen maken over hennepkwekerijen.
De bewoners zijn bezorgd over hun veiligheid.

Eruit zetten

Dit jaar heeft de burgemeester al dertien woningen gesloten, tegen drie keer in heel 2016. Mensen lopen ook de kans dat ze hun woning helemaal verliezen, als de woningbouwvereniging besluit om ze er definitief uit te zetten. Doordat er meer woningen worden gesloten, zijn bewoners van de gemeente alerter op het illegaal aftappen van stroom en eventueel brandgevaar.

Aanpak

Hessels hanteert sinds begin dit jaar een strengere aanpak tegen hennepkwekerijen. Mensen bij wie een hennepkwekerij wordt aangetroffen, krijgen namelijk geen waarschuwing meer, maar hun woning wordt meteen voor een bepaalde periode gesloten.

Geen hulp

De gemeente gaat de mensen ook niet helpen om een nieuwe woning te zoeken. "Als ze in staat zijn om een hennepkwekerij te beginnen, moeten ze ook zelf een woning kunnen vinden", aldus burgemeester Hessels van Echt-Susteren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!