Ook rol gemeente Heerlen in familiedrama onder de loep

Heerlen rouwt om de dood van de 7-jarige Papillon. © ANP
In het onderzoek naar de dood van het zevenjarig jongetje in Heerlen, wordt naast de rol van de hulpinstanties ook het functioneren van de gemeente bekeken.
Gemeenten zijn sinds 1 januari verantwoordelijk voor veel zorgtaken, waaronder de jeugdzorg en de ondersteuning van kwetsbare burgers. "De inspectie moet beoordelen of wij als gemeente ons werk goed hebben gedaan", zegt burgemeester Paul Depla.

Hulpverlening

Hoewel gemeenten sinds 1 januari ook zelf lichte hulp en ondersteuning organiseren, was Heerlen volgens Depla niet actief betrokken bij de hulpverlening rond het gezin waar zondag het drama plaatshad. "Die was in handen van professionals, ervaren hulpverleners die niet voor het eerst met dit gezin te maken hadden."

Moeder

De moeder van de zevenjarige Papillon wordt woensdag voorgeleid. De 40-jarige vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar zoontje.

Familiedrama

De alleenstaande moeder dreigde zondagmorgen van een viaduct over de stadsautoweg van Heerlen te springen. Hulpverleners wisten haar daarvan te weerhouden.
Tijdens het gesprek met de vrouw kregen de hulpverleners argwaan, waardoor de politie in haar woning ging kijken. Daar vonden ze het stoffelijk overschot van het jongetje.
Lees hier de eerdere berichtgeving over het familiedrama in Heerlen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!