Havenbranden: Directeur jachthaven opnieuw voor rechter

© Sjoerd Van Heugten
De 59-jarige Henk V. moet zich in mei opnieuw verantwoorden voor de rechter. De mede-eigenaar van de jachthaven in Wessem wordt verdacht van een van de vier havenbranden in Midden-Limburg.
Het Openbaar Ministerie (OM) wil de man uit het Brabantse Gastel vervolgen voor de verwoestende havenbrand in Ohé en Laak, zo meldt De Limburger. Volgens de krant heeft het OM voldoende bewijs tegen V.

Havenbranden

In Midden-Limburg zijn vier havens geheel of gedeeltelijk uitgebrand. In 2014 werden de havens in Ohé en Laak, Herten en Roermond in de as gelegd. Op 15 januari 2015 brak er brand uit bij Comfortparc in Wessem, de jachthaven waar Henk V. mede-eigenaar van is.
Alleen voor de havenbrand in Ohé en Laak denkt het OM voldoende bewijs te hebben. Wat de andere branden betreft, hebben politie en justitie nog geen aankopingspunten.

Medeverdachten

Naast Henk V. worden ook Maastrichtenaar Maikel G. en Eindhovenaar Frank V. (51) verdacht van betrokkenheid bij de havenbrand in Ohé en Laak.
De verwachting is dat de 59-jarige V. zich in mei voor de rechter moet verantwoorden.

Lees hier meer over de reeks havenbranden in Midden-Limburg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!