Rechter beslist over verbod op motorclub Satudarah

© ANP
De rechtbank beslist maandag over een verbod op de motorclub Satudarah.
De club handelt volgens het Openbaar Ministerie (OM) in strijd met de openbare orde en heeft een subcultuur ontwikkeld die geweld verheerlijkt. Volgens het OM lopen er momenteel tientallen strafrechtelijke onderzoeken tegen leden van Satudarah.

Vereniging

Justitie moest in de zaak bewijzen dat Satudarah een vereniging is en dat de strafbare feiten vanuit de vereniging worden gepleegd. De zaak is juridisch gecompliceerd, omdat een verbod inbreuk maakt op het grondrecht van vrijheid van vereniging.

Limburg

Satudarah is een van oorsprong Molukse motorclub die ongeveer honderd afdelingen in binnen- en buitenland heeft. In onze provincie heeft de motorclub vijf chapters: in Geleen, Maastricht, Venlo, Heerlen en het chapter 'South Clan' in Midden-Limburg.
De afdeling in Geleen lag afgelopen tijd onder een vergrootglas vanwege een groot onderzoek van politie en justitie naar criminele activiteiten van de club.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!