Aangifte tegen winkel na plaatsen beelden op Facebook

© iStock
Er wordt aangifte gedaan tegen boerderijwinkel Verstappen uit Swalmen, nadat het bedrijf camerabeelden van een vermeende inbreker op Facebook plaatste.
Een veertienjarige jongen die op de beelden te zien is, blijkt echter onschuldig.

Bakje aardbeien

De jongen in kwestie is afgelopen vrijdagavond inderdaad in de boerderijwinkel geweest, maar hij kocht er enkel een bakje aardbeien. Hij was echter in het gezelschap van een andere jongen. Deze kameraad is volgens een medewerker van de winkel die nacht teruggekomen naar de winkel, in een poging kleingeld te stelen.

Camerabeelden

Hoewel de onschuldige jongen niet te zien is op de beelden van de poging tot inbraak, koos de winkel ervoor beelden te plaatsen waarop hij wel te zien is. "Want hij gedroeg zich wel verdacht. Hij leek zijn gezicht te willen verbergen", zegt een medewerker van het bedrijf. Deze erkent overigens dat de jongen niet te zien is op de beelden van de daadwerkelijke inbraakpoging.
Beelden van de jongen die terugkwam om in te breken bij de boerderijwinkel. © Facebook / Boerderijwinkel Verstappen

Aangifte

Suzan van den Einden, moeder van de onschuldige veertienjarige, is boos. "We hebben dit met de advocaat besproken en gaan aangifte doen. Mijn zoon ging alleen naar de winkel voor een bakje aardbeien, die hij ook heeft gekocht, en wordt nu afgeschilderd als een inbreker."

Veel leed

Met de foto's op Facebook heeft de winkel haar familie veel leed aangedaan, zegt Van den Einden. "Ik ben zelfs niet gaan werken. Mensen spreken je aan. 'Zeg, dat is toch jouw zoon?' Je gaat bijna twijfelen of hij het misschien toch heeft gedaan. Maar ik ben 's nachts nog naar het toilet geweest en hij lag gewoon in bed."

Verwijderd

Verstappen heeft de foto's van de jongen inmiddels van Facebook verwijderd. "We hopen dat de andere persoon zich snel meldt", laat de medewerker, die liever anoniem blijft, weten. Moeder Van den Einden zal het een zorg zijn. "Het is een bekende van mijn zoon, maar daar hebben we niets mee van doen."