Politie negeerde gouden tip over lekkende agent

© Facebook/Mark M
Politiemol Mark M. uit Weert had al veel eerder ontmaskerd kunnen worden. De gouden tip kwam wel bij de Eindhovense politie binnen, maar werd daar opzij geschoven.
Dat schrijft De Limburger na inzage in nieuwe stukken in het strafdossier tegen Mark M. Dinsdag begint de rechtszaak tegen de Weertenaar en vier medeverdachten. M. wordt verdacht van het doorverkopen van vertrouwelijke informatie aan criminelen.

Gouden tip

Zeven maanden voor de politie bij een fraudeonderzoek op vertrouwelijke politiedossiers stuitte, kwam de gouden tip over Mark M. al bij een baliemedewerkster in Eindhoven binnen. De ex-vriendin van Eindhovenaar Jeffrey van der A. geeft bij haar aangifte tegen Jeffrey voor bedreiging en mishandeling al aan dat hij contact had met een politieman binnen het korps.

Lees ook: Undercoveragenten gingen op vakantie met politiemol

Opzij geschoven

De baliemedewerkster stuurt deze informatie niet door voor verder onderzoek, maar slaat het op haar werkcomputer op. Als de gouden tip wel was nagetrokken, had de politie ontdekt dat Mark M. een dag later de gegevens van Jeffrey en zijn ex uit het politiesysteem heeft gehaald.
De politie Oost-Brabant onderzoekt volgens de krant momenteel hoe dit heeft kunnen gebeuren en wil verder niet reageren.