Burgemeester Jos Heijmans: 'We staan op scherp'

© WeertdeGekste.nl
Bij de grote kermis in Weert die vrijdag van start gaat, worden de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen getroffen.
"Maar we staan wel op scherp", zegt burgemeester Jos Heijmans in de L1 Ochtendshow.

Verdachten

Donderdagmiddag zijn er in totaal zeven terrorismeverdachten opgepakt in Arnhem in Weert. Volgens Heijmans zijn er op de Trancheeweg in zijn gemeente vier mannen in de boeien geslagen. Zij verbleven op een vakantiepark in de buurt van Weert.

Bomvesten

Volgens het OM waren de verdachten vergevorderd met het plannen van een aanslag op een evenement. Ze wilden volgens het OM machinegeweren (kalasjnikovs) en bomvesten gebruiken. Op een andere plaats zouden de verdachten een autobom willen laten ontploffen.
Bij de aanhoudingen vond de politie vijf handvuurwapens. Drie van verdachten komen uit Arnhem, twee uit Rotterdam, een uit Vlaardingen en een uit Huissen.

Onrust

De burgervader heeft donderdagavond geprobeerd om de inwoners van zijn gemeente gerust te stellen nadat er eerder die dag terrorismeverdachten werden opgepakt. "Ik ben bang dat dit niet helemaal gelukt is", zegt Heijmans. De burgemeester weet wel dat de aanslag niet op een evenement in zijn gemeente gericht was. "Dat blijkt tot dusver uit de informatie van de politie", aldus Heijmans.
De zeven mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!