1Lunch: Tropische dag op komst

© iStock
* Onderzoek naar dood Tharuksan Selvam?* Merici hotel maakt toch een doorstart* Honderden Limburgers lopen Nijmeegse Vierdaagse
Onderzoek naar dood Tharuksan Selvam
Inspectie Jeugdzorg concludeert dat de zorg die verleend werd aan Tharukshan Selvam tekort schoot. Dat staat in een rapport dat vanochtend werd gepresenteerd. De inspectie deed onderzoek naar de zelfdoding van de 15-jarige scholier uit Heerlen. De gemeente Heerlen komt om 16:00 uur met een reactie. Dit is live te volgen via 1Limburg. Lees hier meer.
Merici hotel maakt toch een doorstart
Het failliet verklaarde viersterrenhotel Merici in Sittard kan toch door. Een Belgische beleggingsmaatschappij heeft het hotel gekocht en gaat het verder uitbreiden. De heropening is op 28 juli. Lees hier meer
© iStock
Woensdag broeierig warm met onweer
De zomer laat zich woensdag aan het begin van de dag volop zien. Het gaat namelijk broeierig warm worden, met temperaturen van 31 à 32 graden. Aan het einde van de dag trekken enkele pittige onweersbuien over Limburg, met kans op hagel en forse windstoten. Lees hier meer.
Honderden Limburgers lopen Nijmeegse Vierdaagse
Eindelijk was het vanmorgen zo ver. Na maandenlange voorbereiding en training gingen honderden Limburgers van start in de Nijmeegse Vierdaagse. De eerste dag verloopt wel een beetje verrassend. De route op de 'Dag van Elst' wordt dit jaar vanwege de hitte omgekeerd gelopen. Lees hier meer.
Vierdaagse, 2016. © ANP
Veel reacties op lief bericht van Huub en Chantal
"Och wie leef, Tegelse ônger elkaar! Det zuut d'r gezellig oet! Twië biejzonger moei getalenteerde minse oet dit kleine durpke, doa ken Tegelen trots op zien!" Dat is zomaar een greep uit de vele reacties op de foto van de acteurs, die allebei uit Tegelen komen. Op Instagram deelde Chantal Janzen een zoete foto met Huub Stapel. Lees hier meer.