DSM-baas Sijbesma in top-50 grootste leiders

© Istock/1Limburg
Bestuursvoorzitter Feike Sijbesma van DSM is volgens het Amerikaanse zakenblad Fortune een van de grootste 50 leiders van dit moment.
Tijdschrift Fortune kwam donderdag met een lijst met daarop de 50 mensen die volgens het tijdschrift op dit moment de belangrijkste 'denkers, sprekers en doeners' zijn.

Enige Nederlander

De topman van het Limburgse speciaalchemiebedrijf is met zijn 46ste plek de enige Nederlander op de lijst. Die wordt verder gevuld met illustere namen als die van Bill en Melinda Gates, de Franse president Emmanuel Macron en Oprah Winfrey.

Do Something Meaningful

?Sijbesma schopte het tot de Fortune-lijst omdat DSM zich onder zijn leiding ontwikkelde van chemiereus tot een bedrijf dat zich bezig houdt met de strijd tegen ondervoeding, en zich sterk maakt tegen de klimaatverandering. Volgens Fortune is DSM veranderd van Dutch State Mines tot Do Something Meaningful.
Het bedrijf met het hoofdkantoor in Heerlen stond vorig jaar ook tweede op de Fortune-lijst van bedrijven die de wereld verbeteren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!