1Lunch: Ottersum vannacht opgeschrikt door harde knal

© Fer Traugott
* Chaos in Maastricht door afgesloten tunnelbuizen* Steun voor demonstratie tegen Tihange* Heb jij een idee voor het nieuwe Limburgse logo?
Nieuwe verdachten in zaak tegen Bandidos
Er moeten zich tien nieuwe verdachten verantwoorden in de strafzaak tegen de Bandidos. In totaal zijn er nu 25 verdachten in de zaak tegen deze motorclub, die draait om wapenbezit, mishandeling, lidmaatschap van een criminele organisatie en drugshandel. De rechtszaak loopt al ruim anderhalf jaar. Het begon allemaal na de vechtpartij bij een café in Sittard. Lees hier meer.
Tunnelbuizen Maastricht dicht
Automobilisten in en rond Maastricht stonden vanochtend voor de zoveelste keer in de file, doordat de tunnelbuizen voor lokaal verkeer van de Willem-Alexander tunnel in beide richtingen waren afgesloten. Oorzaak was een technische storing aan de camera's in de tunnels. Rond 09:00 uur waren de technische problemen opgelost. Lees hier meer.
© ANP
Nieuw logo voor Limburg
Volgens een aantal bekende Limburgers en ondernemers moet onze provincie een nieuw logo krijgen. De initiatiefnemers "streven naar een logo dat niet branche gebonden is en waarmee we met gepaste trots laten zien – in Limburg zelf, maar ook buiten de provincie en landsgrenzen - wat we in Limburg kunnen, hebben en maken." Klik hier voor een voorbeeld van een logo.
Plofkraak op pinautomaat
Omwonenden van de geldautomaat van Rabobank in Ottersum hebben een slechte nacht gehad. Vannacht werd op deze pinautomaat namelijk een plofkraak gepleegd. Buurtbewoners hoorden rond 03:30 uur een harde knal, waarna zij de politie alarmeerden. Het is nog niet duidelijk of de daders geld buit hebben gemaakt. Lees hier meer.
© Fer Traugott
Financiële steun voor demonstratie Tihange
Op 25 juni zullen ongeveer 60.000 mensen uit België, Nederland en Duitsland een menselijke ketting vormen die loopt van Aken, via Maastricht en Luik, naar Tihange. Door de strenge veiligheidseisen kwam de organisatie voor een extra kostenpost van zo'n 60.000 euro te staan. De provincie en zes gemeenten hebben toegezegd deze kosten te zullen dekken. Lees hier meer.