Sterrenkok Hans van Wolde wil nieuw toprestaurant openen
Sterrenchef Hans van Wolde, van Beluga in Maastricht met twee Michelinsterren, wil in Reijmerstok een nieuw restaurant openen, dat nóg exclusiever moet worden.
Van Wolde heeft voor dit plan een boerderij in het Zuid-Limburgse heuvelland gekocht, waar hij ook zelf woont.
Derde ster
Het restaurant zal slechts plaats gaan bieden aan 25 personen. Ook komen er vier luxe suites. Gasten moeten voor het diner wel flink in de buidel tasten: een bedrag van rond de 300 euro. "Maar dan krijgen de gasten de hele avond ook een unieke beleving", zegt hij in het programma Limbourgeois op L1TV. "Wij gaan voor de absolute top, misschien wel de derde ster."
Verbouwing
De komende twee jaar gaat Van Wolde de boerderij verbouwen. Begin 2020 moet het restaurant met de naam 'Brut 172' zijn deuren openen. Brut staat voor oerkracht en 172 is het aantal meter dat het restaurant boven het NAP ligt.