Verduistering door Pieter H. uit Echt loopt in de tonnen

De politie doorzocht in het onderzoek naar het tweetal een kasteel in Roosteren. © Beeld: Track'88
Het bedrag dat oud-ambtenaar van de gemeente Helmond Pieter H. uit Echt zou hebben verduisterd loopt in de tonnen.
Bronnen melden aan L1 dat het om ruim vier ton gaat. Het Openbaar Ministerie wil dat bedrag niet bevestigen en zegt nog geen totaalbeeld te hebben. Ook de gemeente Helmond wil niet bevestigen dat het om zo'n bedrag gaat.

Gemeentesecretaris

Pieter H. werd vorige week samen met zijn vrouw, gemeentesecretaris in Leudal, aangehouden in een onderzoek naar fraude en witwassen. De oud-ambtenaar zou geld van de gemeente Helmond hebben verduisterd. Zijn vrouw zou hebben meegewerkt aan het witwassen van dat geld.

Huiszoekingen

De zaak kwam aan het rollen nadat de gemeente Helmond eind vorig jaar aangifte deed tegen de man. Wat volgde was een reeks huiszoekingen in de woning van het echtpaar in Echt en in een horeca-kasteel in Roosteren. Het Openbaar Ministerie ziet vooral Pieter H. als verdachte.

Verkeerd

Gitte Stevens, advocaat van H., zegt dat haar cliënt erkent dat hij verkeerd heeft gehandeld ten opzichte van de gemeente Helmond. H. zegt dat zijn vrouw niets met de zaak te maken heeft. De gemeente Leudal heeft de gemeentesecretaris afgelopen vrijdag met onmiddellijke ingang op non-actief gezet.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.