Sittard zoekt zelf alternatief voor passagepas station

© ANP
Sittard-Geleen bekijkt nu zélf of er alternatieve oplossingen mogelijk zijn voor niet-treinreizigers die gebruikmaken van de tunnel onder het Sittardse NS-station.
De NS wil de tunnel met poortjes afsluiten, zodat alleen reizigers toegang hebben tot het station.

Passanten

Maar de passage wordt veel door voetgangers gebruikt die vanuit de wijk Limbrichterveld naar het centrum gaan en omgekeerd. Het stadsbestuur is al sinds 2008 met de NS in overleg over een oplossing voor dit 'interwijkprobleem', zoals de partijen dat noemen.

Passagepas

De NS heeft voorgesteld niet-reizigers pasjes te verstrekken, waarmee zij tóch door de poortjes kunnen. Maar B en W zeggen nu in antwoord op vragen van de Socialitische Partij te 'bekijken of er in plaats van zo’n passagepas alternatieve oplossingen mogelijk zijn'.
Daaruit blijkt dat het stadsbestuur niet overtuigd is dat passagepasjes een goede oplossing zijn.

3 juni 2015

B en W werden onlangs overvallen door het bericht dat de NS de passage op 3 juni wil sluiten. Het college heeft de NS laten weten dat dit niet conform de afspraak is. Er zou eerst overeenstemming moeten zijn over het interwijkprobleem.

Zwartrijders

Sittard-Geleen stelt sowieso vraagtekens bij de noodzaak van de poortjes. De NS denkt met de afsluiting van het station de veiligheid te vergroten en het zwartrijden tegen te gaan.
Maar het college wijst erop dat Sittard het enige station in Limburg is dat zo wordt afgesloten. "Ons inziens kunnen zwartrijders dus gemakkelijk elders opstappen en dus is de bijdrage van poortjes aan het oplossen van het veiligheidsprobleem marginaal."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!