Basisscholen Maastricht denken aan nieuwe vmbo-opleiding

© Jean-Pierre Geusens
Uit onvrede over het beleid van het VMBO Maastricht, denken enkele basisscholen in de stad na over het eigenhandig starten van een nieuwe vmbo-opleiding.
Deze 'gedachtegang' bevestigt Peter Groos van de Stichting Kom Leren, waar twintig basisscholen in Maastricht en Heuvelland onder vallen. Maar Groos noemt de plannen nog lang niet concreet en wil er verder niet dieper op ingaan.

Gekscherend

Wel kent Groos de geluiden dat het VMBO Maastricht al langer een slechte naam had in de stad. "Wij constateerden de afgelopen jaren al dat veel ouders twijfelden of ze hun kind na de basisschool naar het VMBO Maastricht zouden laten gaan. Toen onderwijsstichting LVO enige tijd geleden met het idee kwam om te vertrekken uit Maastricht-West hebben wij al eens gekscherend gezegd: 'dan bouwen we hier zelf een nieuwe brede scholengemeenschap'."

Eindexamendebacle

Overigens heeft onderwijskoepel LVO de vertrekplannen inmiddels teruggedraaid. Na het eindexamendebacle op het VMBO Maastricht twijfelen ouders om hun kind daar onderwijs te laten volgen. Of veel ouders hun aangemelde kind nu toch elders naar school laten gaan, is nog niet bekend. Mochten de basisscholen inderdaad overgaan tot de oprichting van een nieuwe opleiding, dan duurt het nog zeker twee jaar voordat die school haar deuren opent.

Positief

Onderwijsminister Arie Slob is in ieder geval behoorlijk 'klaar' met het beleid van het VMBO Maastricht. Hij staat volgens een zegsman 'in beginsel heel positief tegenover zo’n initiatief', zo meldt De Limburger.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!