Oplossing voor crisis Brunssum: gewoon harder werken

© Borden.Plaatsengids.nl
Geen zware overleggen, conflictbemiddeling of onderhandelingen. Gewoon wat harder werken. De flamboyante politicus Jo Palmen heeft zo zijn eigen oplossing voor de bestuurscrisis in Brunssum.
De crisis is ontstaan nadat drie wethouders deze week opstapten tijdens een raadsvergadering. Zij waren tegen het instellen van een commissie die een eventuele herindeling met Heerlen en Landgraaf moet voorkomen. De burgemeester blijft nu over met slechts één wethouder.

Dubbele sjiech

Maar een gemeente besturen met twee man, dat is in Brunssum ook geen optie. Onzin, aldus Palmen. "Je hebt maar 8 uur nodig om te slapen, dus er blijven 16 uur over om te werken. Dan draaien ze maar dubbele 'sjiechte'. Dat heb ik vroege ook moeten doen."

Rechtkloppen

Opmerkelijke uitspraken zijn Jo Palmen niet vreemd. Hij is in het verleden regelmatig uit de bocht gevlogen, onder meer tijdens raadsvergaderingen. Zo zei hij vorig jaar dat landelijke partijen steeds meer op criminele organisaties lijken, en dat hij burgemeester Luc Winants zou 'rechtkloppen'.