Voormalig presentator pleit voor 'dopingvrij' LVK

Feest in Venray tijdens de finale van het LVK. © Stefan Koopmans
Voormalig presentator Sjra Puts pleit voor een 'dopingvrij' Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK).
De Swalmenaar bedoelt met 'dopingvrij' dat componisten en zangers geen afspraken maken over stemmen of proberen om stemmen te ronselen, zo schrijft hij op Facebook.

Ergernis

Puts weet dat er in de tijd dat hij het LVK nog aan elkaar praatte er veel artiesten waren die vroeger hele pakken weekbladen op de kop wisten te tikken. Daar knipten ze dan de stembonnen uit en die vulden ze dan vervolgens in. "Ik heb me daar destijds al groen aan geërgerd", schrijft Puts.

Stemcoalities

Dit jaar is hij iets nieuws op het spoor gekomen, namelijk 'stemcoalities'. Stemmers mogen via de telefoon of sms op drie liedjes stemmen. En volgens Puts worden er 'coalities' gevormd tussen artiesten en componisten. Zij spreken dan onderling af op welke liedjes gestemd moet worden. En dat delen ze ook met hun achterban.

Sms-bommen

Verder weet Puts dat er ook artiesten zijn die betalen voor zogenaamde sms-bommen. Dit is een applicatie die om de zoveel tijd een bericht verstuurd.

Waterdicht

"Ik schrijf dit vanwege mijn aversie tegen onrechtvaardigheid", schrijft hij verder. Hij hoopt daarom dat er een 'waterdicht systeem' komt.
De 42ste LVK-finale vindt vrijdagavond in Kessel plaats.