Oppasouders baby Fabian verdacht van doodslag

© Google Streetview
De man en vrouw uit Brunssum die vastzitten in de zaak rondom de overleden baby Fabian worden verdacht van doodslag, dan wel zware mishandeling met de dood tot gevolg.
Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan L1. De vijf maanden oude baby Fabian overleed op 11 oktober.

Oppasouders

De twee verdachten waren de oppasouders van het 5 maanden oude jongetje. Hij werd drie weken geleden onwel in het huis van de oppasouders aan de Bongardstraat in Brunssum. Er werd groot alarm geslagen. Fabian werd ter plekke gereanimeerd. Hulp mocht niet meer baten, het baby'tje overleed diezelfde avond nog in het ziekenhuis in Maastricht.

Letsel aan hoofd

Ruim een week na het overlijden van hun petekind zijn de oppasouders, een 30-jarige vrouw en een 33-jarige man uit Brunssum aangehouden. Zij zitten sindsdien vast, naar nu blijkt op verdenking van doodslag, dan wel zware mishandeling van de baby met de dood tot gevolg. Uit sectie zou zijn gebleken dat Fabian is overleden aan de gevolgen van letsel aan het hoofd. Hoe dat letsel is ontstaan is nog niet bekend.
Donderdag beslist de raadkamer of het duo langer vast moet blijven zitten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!