Verdrinking 16-jarige jongen was noodlottig ongeval

© Marita Kriekels (L1)
De politie heeft het onderzoek naar de verdrinking van de 16-jarige jongen uit Venlo dinsdag afgerond. Volgens de politie gaat het om een noodlottig ongeval.
De bevindingen die de politie heeft gedaan zijn voorgelegd aan het Openbaar Ministerie (OM). De conclusie is dat er geen aanleiding is tot het instellen van een strafrechtelijk onderzoek.

Familie

Het OM heeft de familie hier inmiddels van op de hoogte gesteld. De politie heeft het personeel van het zwembad, vrienden van het slachtoffer en andere getuigen gehoord. Ook zijn er filmbeelden bekeken van het zwembad. Hierna kon er niets anders geconcludeerd worden dat het om een noodlottig ongeval ging.

Buitenbad Groot Venlo

De 16-jarige jongen verdronk maandagmiddag in het Buitenbad Groot Venlo. Volgens een badmeester, die op dat moment zelf aan het zwemmen was, is de jongen niet lang onder water geweest. Volgens een woordvoerder van het zwembad was de jongen afkomstig uit Syrië. Hij zou al verschillende keren gewaarschuwd zijn door het zwembadpersoneel om het water uit te komen, omdat hij 'niet zou kunnen zwemmen.'