PvdA-statenlid geschrokken van forse prijsverhoging Arriva

Een trein van Arriva op station Valkenburg. © Flickr/Rob Dammers
PvdA-statenlid Aleida Berghorst is geschrokken van de forse prijsverhoging van het treinabonnement voor scholieren. Arriva heeft de prijzen bijna verdubbeld.
Zij wijst erop dat forensen er begin dit jaar al mee te maken hadden. Maar die kunnen dat vaak bij hun werkgever declareren. Ouders van scholieren zijn wat dat betreft gewoon de pineut, vindt Berghorst. Zij wil dat bekeken wordt of de prijs omlaag kan.

Gunstig tarief

Dat Veolia een wel heel gunstig tarief hanteerde, vindt het PvdA-statenlid geen argument. "Als je in de supermarkt ineens het dubbele moet betalen voor een pak melk, vraagt je je ook af wat gebeurt."
CDA-gedeputeerde Hubert Mackus wil niet reageren op de consternatie over de verhoging van het treinabonnement voor scholieren in treinen van Arriva.

Individuele gevallen

Volgens de gedeputeerde gaat het om enkele individuele gevallen. "Als concessieverlener reageren wij daar niet op", aldus de gedeputeerde.

Heuvellandlijn

Hij verwijst ook naar de overgangsregeling die Arriva heeft aangeboden. Bovendien gaat het alleen om de tarieven op de Heuvellandlijn. Arriva heeft die nu gelijk getrokken met die elders in Limburg en Nederland, zo stelt Mackus. Op de Heuvellandlijn geldt nu ook het treintarief en niet het bustarief zoals onder Veolia.
Vrijdag komt de kwestie waarschijnlijk aan de orde in een statencommissie.