Tientallen gestrande reizigers slapen op stadhuis

© Weertdegekste.nl
Tientallen gestrande reizigers hebben zaterdagnacht noodgedwongen de nacht moeten doorbrengen op het stadhuis in Weert.
Door een aanrijding met een persoon in Eindhoven werd rond 22:30 uur het treinverkeer tussen Weert en Eindhoven stilgelegd.

Eindstation

De aanrijding gebeurde rond 22:15 uur ter hoogte van de Tongelresestraat in Eindhoven. De reizigers die in Eindhoven waren gestrand werden per bus naar Weert vervoerd. Daar zou een trein klaarstaan om de reis richting het zuiden te vervolgen. Eenmaal op het station, bleek Weert het eindstation te zijn. Zo schrijft nieuwssite Weertdegekste.

In de kou

Doordat er ook nog eens gewerkt werd aan het spoor, reden er de hele nacht geen treinen tussen Weert en Roermond. Ook waren er geen bussen meer beschikbaar. Tientallen reizigers bleven daardoor urenlang gefrustreerd in de kou achter op het station.

Stadhuis

Na overleg met de politie en BOA’s van de NS werd besloten om de Officier van Dienst Bevolkingszorg (OVD-BZ ) op te roepen. De officier bedacht zich geen moment en opende de deuren van het stadhuis voor de gestrande passagiers. Daar was warm onderdak en een kop koffie geregeld.
Uiteindelijk moest er vervoer uit de regio Utrecht naar Weert komen om de reizigers naar o.a. Roermond, Maastricht en Venlo te brengen. Rond 06:45 uur zijn de laatste mensen vanuit Weert vertrokken richting huis.