Zoon blij dat oorlogsbrieven van overleden vader terecht zijn

De ouders van Ad Müller.
De man die de tas met brieven uit de Tweede Wereldoorlog op het station in Utrecht achterliet, is gevonden. Adriën Müller uit Brunssum verloor de brieven van zijn vader onderweg naar huis.
De meeste brieven in de tas zijn geschreven door zijn ouders. Zijn vader moest als Duitse soldaat naar Rusland, en kwam daar niet meer van terug. Zijn moeder bleef in Heerlen achter.

Plastic tasje

Zoon Adriën Müller werd in 1945 geboren. Hij heeft zijn vader nooit gekend. De Brunssumer had nooit naar de brieven omgekeken, maar wilde ze graag aan zijn dochter laten lezen. Hij had de brieven in een plastic tasje van zijn zus in Bilthoven meegekregen.

Per ongeluk

Afgelopen zondag nam hij de trein naar huis, naar Limburg. Op het station in Utrecht zat hij met een kopje koffie op een bankje te wachten op de trein. De tas met de brieven legde hij naast zich neer. Toen de trein richting het zuiden aankwam, stapte hij snel in en vergat de tas met brieven.

Zoektocht

Maartje en Rens Zonnenberg vonden de tas met brieven even later. Zij startten een zoektocht naar de eigenaar. L1 wist hem op te sporen.
Dinsdagavond geven Maartje en Rens Zonnenberg in het L1-programma AvondGasten de brieven terug aan zoon Adriën Müller.
Audio: Ad Müller over brieven (5 sept 2017)