Nieuw eindexamenprogramma bij VMBO Maastricht

© Jean-Pierre Geusens
VMBO Maastricht heeft het toetsingsprogramma voor de eindexamenkandidaten aangepast.
"We maken een minder complex en haalbaarder programma voor het schoolexamen. Door deze helderheid te geven gaan we het vertrouwen van de leerlingen weer terugwinnen", zegt Jan Rijkers, interim bestuurder VMBO Maastricht.

Volgens de school zijn er geen leerlingen vertrokken naar aanleiding van het examendrama.
De middelbare school kwam deze zomer in opspraak omdat 354 eindexamens ongeldig werden verklaard door de onderwijsinspectie. De schoolexamens waren niet of onjuist afgenomen.

Lees hier eerdere berichten over het eindexamendebable bij VMBO Maastricht

Te gecompliceerd
Een school kan zelf bepalen wanneer en hoeveel toetsen ze jaarlijks wil afnemen en dit is vastgelegd in een speciaal protocol. Volgens de schoolleiding ging het mis, omdat dit toetsingsprogramma te gecompliceerd bleek.

Hersteltoetsen

Ongeveer 200 leerlingen van het VMBO Maastricht hebben deze week hersteltoetsen gemaakt, in de hoop toch hun diploma kunnen halen. Ze krijgen volgende week te horen of ze alsnog geslaagd zijn.

Her-herkansing

"229 leerlingen hadden zich ingeschreven voor de hersteltoetsen, maar uiteindelijk hebben op dit moment zo'n 200 leerlingen toetsen gemaakt", zegt Rijkers. "De leerlingen die nu geen gebruik hebben gemaakt van de toetsweek krijgen in oktober alsnog een mogelijkheid."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!