1Lunch: Hulpdiensten uitgerukt voor trucker

© Track '88
* Slagbomen Q-Park treinstations uit voorzorg open* Tonnen schade door waterlek in Stadskantoor Maastricht* Limburgers hebben het minste vertrouwen in anderen
Slagbomen Q-Park vandaag open
Uit voorzorg blijven de slagbomen van de Q-Park parkeergarages op het Sphinx-terrein bij de Cabergerweg in Maastricht en bij Limburgse treinstations vandaag open. Het bedrijf wil hiermee voorkomen dat klanten alsnog last zouden kunnen hebben van de cyberaanval van afgelopen weekend. Lees hier meer.
A73 weer vrijgegeven na ongeluk
De A73 richting Nijmegen is weer vrijgegeven na het ongeluk bij Roermond, waar een gekantelde truck de snelweg urenlang blokkeerde. De vrachtwagen vervoerde ijzer en deze lading lag over de hele rijbaan verspreid. Vanwege de ravage werd de snelweg in noordelijke richting afgesloten. Lees hier meer.
© Fer Traugott
Limburgers weinig vertrouwen in medemens
Limburgers hebben van alle Nederlanders het minste vertrouwen in anderen. Zo blijkt uit cijfers van het CBS dat bijna de helft van de inwoners van deze provincie geen vertrouwen heeft in de medemens. Vooral maatschappelijke organisaties en de kerk hebben het zwaar te verduren. Lees hier meer.
Persoon raakt bekneld, traumahelikopter opgeroepen
In Venlo is vanochtend een vrachtwagenchauffeur zwaar gewond geraakt tussen een toen bestelbus tegen de laaddeur aanreed, precies op het moment dat de trucker zijn voertuig wilde laden. Lees hier meer.
© Track '88
Veel schade stadskantoor door lekke waterleiding
In het stadskantoor in Maastricht heeft een lekke waterleiding veel schade aangericht, die kan oplopen tot twee ton. Het water heeft verschillende vergaderzalen, werkruimtes en delen van het restaurant getroffen waardoor meubels, vloeren en plafonds schade hebben opgelopen. Lees hier meer.