Witte wijn uit Thorn pakt goud in Frankrijk

Voor het tweede jaar op rij heeft Wijngoed Thorn een gouden medaille gewonnen tijdens het 'Grand Concours du Monde' in Straatsburg.
Het internationale wijnconcours 'Pinot Cris du Monde' wordt jaarlijks in de Elzas georganiseerd. Hier worden wijnen die gemaakt worden van de Pinot Gris druif, gekeurd door een internationaal panel. De wijnen zijn afkomstig uit de hele wereld.

Prijzen

In totaal deelde de jury 38 gouden medailles en 20 zilveren medailles uit. De biologische wijn van Thomas, André et Fils (Frankrijk) werd tot beste wijn gekroond.

Wijngoed Thorn

De Limburgse wijn is de enige Nederlandse wijn die in de prijzen viel. Wijngoed Thorn ging vorig jaar ook al met een gouden plak naar huis. Het wijngoed noemde het een 'grote eer om tussen al die grote Franse Grand Crus uit de Elzas te staan'.
Wijnmaker Harry Vorselen maakt zijn wijnen op zijn zes hectare tellende wijngoed in Thorn. Wie een flesje van de winnende wijn wil proeven moet zo'n tien tot vijftien euro neertellen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!