Laatste werkdag voor burgemeester van Roermond

© ANP/Marcel van Hoorn
Bugemeester Peter Cammaert heeft donderdag zijn laatste werkdag als waarnemend burgemeester van Roermond. Hij wordt opgevolgd door Rianne Donders.
Cammaert werd begin februari 2013 benoemd als opvolger van Henk van Beers.

Roerige periode
Cammaert kan terugkijken op een roerige periode in Roermond. Alleen de afgelopen weken had hij al te kampen met de asbestcrisis, het zoutzuurongeluk en de jachthavenbranden in de regio. Zijn twee jaar in Roermond had hij echter vooral te maken met de affaire-Van Rey. Door het onderzoek naar de oud-wethouder ontstond er veel reuring in de Roermondse politiek, die bij Cammaert op het bord lag.
Tweede keer in Limburg
De CDA’er was al eens eerder actief als burgemeester in Limburg. In 1993 was hij burgervader van Simpelveld. In 1997 volgde zijn benoeming tot burgemeester van Oldenzaal en in 2003 werd hij de burgemeester van Velsen. Na het overlijden van de burgemeester van Stede Broec, was Cammaert in die gemeente vanaf februari 2010 tien maanden lang waarnemend burgemeester.

CNV
De politicus uit Hulst zag op 4 juni 1950 het levenslicht. Hij is afgestudeerd in rechten en had voor hij de politiek in ging een carrière bij het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) waar hij begon als juridisch medewerker. Van 1976 tot 1986 was hij algemeen secretaris bij 'CNV Publieke zaak'. Daarna werd hij algemeen secretaris van het gehele CNV en vicevoorzitter van die vakbond.
Op 27 januari is Cammaert te gast in L1-programma Avondgasten. Daarin vertelt hij onder andere over zijn ambtsperiode, zijn pensioen en over vrijwilligerswerk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!