Limburgs Kamerlid: 'Bijeenkomst Tihange moet openbaar'

© Istock
Het Geleense Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren wil dat een informatiebijeenkomst over de kerncentrale in het Waalse Tihange openbaar wordt.
Bezorgde burgers en pers moeten daar ook naar toe kunnen want de behoefte in Limburg aan informatie over de risico's van Tihange is groot, zo stelt Wassenberg in schriftelijke vragen aan VVD-minister Edith Schippers van Volksgezondheid.

Bijeenkomst

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Ze is bedoeld voor gemeenteraadsleden, burgemeesters en leden van het Limburgs Parlement en vindt plaats in het gouvernement in Maastricht.

Jodiumpillen

Er wordt onder meer informatie gegeven over de distributie van jodiumpillen en over de waarde van een alarmerend rapport van een Oostenrijks instituut over een mogelijke ramp in de kerncentrale. Wassenberg vraagt de minister om nog voor de bijeenkomst van donderdag zijn vragen te beantwoorden.

Protest

Actiegroepen hebben al aangekondigd donderdag bij het gouvernement te demonstreren tegen het besloten karakter van de informatiesessie.