Winst Rockwool nagenoeg gelijk op 28 miljoen

Rockwool in Roermond. © L1
Rockwool Benelux Holding BV in Roermond heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 28,1 miljoen euro op een omzet van 350 miljoen.
Dat blijkt uit de jaarcijfers. De winst is daarmee nagenoeg gelijk aan die van 2013. De omzet daarentegen is met 30 miljoen euro gestegen (9 procent).

Marges
De marges stonden vorig jaar nog steeds onder druk. De omzet in de isolatiemarkt voor woningen en fabriekshallen had nog last van moeilijke marktomstandigheden: weinig ver- en nieuwbouw. De afzet van speciale producten voor onder meer de gevel-, tuinbouw-, industrie- en automotivesector liet wel een gezonde groei zien. Rockwool Benelux investeerde vorig jaar een totaalbedrag van 12 miljoen euro. Het totaal aantal arbeidsplaatsen daalde licht naar 1159, tegen 1192 een jaar eerder.

Rockwool Benelux BV is een volledige dochter van de Rockwool Group, de wereldwijde marktleider in steenwolproducten, die gebruikt worden voor isolatie en geluidswering.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!