BN'ers wonen in Zuid-Limburg: 'Het is heerlijk hier'

Marco Bakker en Willeke van Ammelrooy
Marco Bakker en Willeke van Ammelrooy © L1
Zuid-Limburg krijgt steeds meer inwoners van buiten onze provincie. Ook BN'ers ontdekken het mooie zuiden. Zo hebben Marco Bakker en Willeke van Ammelrooy hun plekje gevonden in de buurt van Margraten.
Beroemd uit een ver verleden worden Marco Bakker en Willeke van Ammelrooy nog steeds herkend op straat. Ze zijn nu gelukkig in het Heuvelland. Een plek waar ze iedere dag genieten van elkaar en de mooie omgeving.

'Mensen zijn vriendelijk'

"We wilden ruimte hebben en vinden de mensen hier erg vriendelijk. Het is heerlijk hier. Ik had ook geen moeite om me aan te passen. Alleen de taal is soms een beetje moeilijk", zegt Marco.

Operazanger en actrice

Marco werd een van Nederlands bekendste operazangers en presenteerde tal van programma's op de landelijke televisie, terwijl Willeke furore maakte als veelzijdig actrice in films als Ciske de Rat en Antonia. Voor die laatste film ontving Willeke zelfs een Oscar.

Ziekte

Toch zijn de prijzen niet het belangrijkste in het leven van de twee. Gezondheid is meer waard dan welke prijs dan ook. Jaren geleden kreeg Willeke kanker waardoor ze nu nog moeite heeft met grote wandelingen.

Optreden met Rieu

Voor hen staat gezondheid nu op een eerste plek en de rust en ruimte van de Zuid-Limburgse heuvels, maar één wens staat nog hoog op Marco's verlanglijstje. Een optreden verzorgen met André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. "Dat zou ik nog graag willen. Dat zou ik leuk vinden", vertelt Marco.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!