Onbegrip in Meijel over taakstraf na doodrijden

In Meijel is met onbegrip gereageerd op de straf voor de Poolse man die daar vorig jaar een ouder koppel en hun kleinkind doodreed.
Vrijdag veroordeelde de rechter in Roermond de chauffeur tot een taakstraf van 120 uur. Justitie had 15 maanden cel geëist en gaat in hoger beroep.
'Geen genoegdoening voor de nabestaanden'
Het vonnis zorgde voor veel commotie, zo ook in Meijel. Veel mensen daar vinden de straf te laag. "Te weinig, geen genoegdoening voor de nabestaanden", is een van de reacties op straat. "Drie weken werken en hij is er voor eeuwig vanaf. De mensen zitten er heel hun leven aan vast", laat een ander weten voor de camera van L1.

Stoel naar de rechter
De vader van het kind dat omkwam bij het ongeluk ging vrijdag door het lint in de rechtszaal en smeet een stoel naar de rechter. Op straat in Meijel is er begrip voor die reactie: "Het is niet goed te keuren maar ik kan het me helemaal indenken als je ziet dat je zoveel kwijt raakt en dat er maar zo weinig straf tegenover staat".
Lees ook: Woedende vader gooit stoel naar rechter

Facebook-petitie
Op Facebook is inmiddels een petitie gestart tegen de uitspraak. 'Door deze site te liken ben je tegen de uitspraak en tegen de gedachtegang van een rechter', staat te lezen op de pagina. Vrijdagavond werd de Facebook-petitie gestart. Inmiddels hebben ruim 3000 mensen de pagina geliked. Er zijn op de site veel woedende reacties te lezen op de uitspraak van de rechter.