Geen Limburgse VVD'er in Eerste Kamer?

© L1
Het is onzeker of de VVD een Limburgs Eerste Kamerlid krijgt. Na een schriftelijke stemming onder de leden staat Roel Wever uit Heerlen op de 17e plaats van de kandidatenlijst.
Dat is dezelfde plek als op de advieslijst van het bestuur. De VVD heeft nu 16 zetels in de senaat en is daarmee de grootste fractie.

BMC

Roel Wever is directeur bij adviesbureau BMC. Hij heeft verder veel ervaring in het openbaar bestuur. Zo werkte hij bij een aantal gemeenten en was directeur van het samenwerkingsverband Parkstad Limburg.

Geen burgemeester

In 2010 werd Wever door een meerderheid van de vertrouwenscommissie voorgedragen als nieuwe burgemeester van Heerlen. Maar de gemeenteraad koos uiteindelijk voor Paul Depla als opvolger van Toine Gresel.

Van Rey

Momenteel heeft de VVD geen Limburgse senator nadat Jos van Rey in oktober 2012 opstapte. Reden was het strafrechtelijk onderzoek dat het Openbaar Ministerie was begonnen tegen de ex-wethouder van Roermond.

Limburgse afkomst

Op de VVD-kandidatenlijst staan wel twee kandidaten van Limburgse afkomst. Dat zijn lijsttrekker Loek Hermans en de nummer 9 Mart van de Ven. Beiden zijn geboren in Heerlen.
De nieuwe Eerste Kamer wordt op 25 mei gekozen door de nieuwe leden van de 12 provinciale staten in Nederland. De Provinciale Statenverkiezingen zijn op 18 maart.