Dekker: goed dat bonus L1-directeur onderzocht wordt

© archief L1
Het is goed dat er een onderzoek komt naar de bonus voor de directeur van L1. Dat laat staatssecretaris Sander Dekker van media weten via een woordvoerder.
“Het is goed dat het Commissariaat voor de Media deze zaak uitzoekt", staat in een schriftelijke verklaring. "Mocht blijken dat hier sprake is van een te ruime besteding van belastinggeld dan moet dat uiteraard worden terugbetaald.”

Ophef

Donderdag ontstond ophef naar aanleiding van een onderzoek van de Volkskrant. Hieruit blijkt dat L1-directeur Rob Stevens vorig jaar een bonus van 26 duizend euro kreeg. Het Commissariaat voor de Media is naar aanleiding hiervan een onderzoek begonnen.

Betere prestaties

L1 keerde het extraatje uit voor beter dan verwachte financiële prestaties, maar volgens de Wet Normering Topinkomens is het uitdelen van bonussen bij (semi)publieke instellingen verboden.

Goed gehandeld

De bonus werd toegekend door de Raad van Commissarissen van L1. Die zegt in een reactie dat de wet voorziet in een overgangsregeling tot 2017. Ze is daarom van mening dat goed is gehandeld. Besloten is dat in 2013 voor het laatst een bonus is uitgekeerd aan Stevens.

Enorme blunder

Journalistenvakbond NVJ spreekt van een enorme blunder van de Raad van Commissarissen. De raad zegt dat dit niet te verkopen is in de tijd dat de redactionele budgetten van een regionale omroep onder druk staan en freelancers er hard op achteruit gaan.
Volgens de NVJ had directeur Rob Stevens de bonus ook niet moeten aannemen, zeker gezien de bezuinigingen die doorgevoerd worden bij de omroep.