Bios in Venlo: 12 bezoekers per voorstelling

© www.nieuwescene.nl
Filmtheater De Nieuwe Scène in Venlo trok in 2013 met in totaal 966 filmvoorstellingen 11.776 bezoekers.
Bestuursvoorzitter Wim Geurts zegt in een toelichting op het jaarverslag ondanks het gemiddelde van twaalf bezoekers per filmvoorstelling optimistisch te blijven, "maar als het zo blijft, zijn we niet tevreden."

'Venlo is geen filmstad'
Het filmtheater aan de Nieuwstraat streeft naar een toename van het aantal bezoekers met 10 procent. Maar dat zal lastig worden. "Venlo is geen filmstad. En het gaat bij ons geen storm lopen. De concurrentie groeit," zegt Geurts. Hij doelt daarmee op het feit dat Taurus in Velden uit mag breiden met bioscoop en verwijst naar de bioscoopplannen op het kazerneterrein in Venlo-Blerick.

Versleten airco
De Nieuwe Scène zag de jaarlijkse subsidie van de gemeente in zeven jaar tijd dalen van 150.000 via 100.000 naar 72.000 euro dit jaar. Ruimte voor investeringen is er daardoor niet. "We hebben de bodem van efficiency bereikt. Onze airco is versleten. Het geluid in de zaal kan beter en de bioscoopstoelen zijn toe aan een opknapbeurt. Maar daar hebben we geen geld voor."

Samenwerking

Bioscoop CityCinema aan de Picardi in Venlo programmeert in een van de twee filmzalen van De Nieuwe Scène. Die samenwerking verloopt volgens Geurts steeds beter, maar feit is ook dat CityCinema alle zeilen bij moet zetten om voldoende publiek aan te trekken.