Onderzoek naar ‘majeure projecten’ Geleen en Born

Politicus Noel Lebens. © Youtube
Het college van Sittard-Geleen onderzoekt of 'majeure projecten' in Born en het centrum van Geleen, in navolging van het geactualiseerde stadsvernieuwingsplans Zitterd Revisited, uitvoerbaar zijn.
Dat liet verantwoordelijk wethouder Noël Lebens (CDA) donderdagavond weten tijdens de commissievergadering waarbij Zitterd Revisited, het plan van oud-Rijksbouwmeester Jo Coenen uit 1999 om het hart van Sittard op te waarderen, werd besproken.

Reactie Lebens

"Aan majeure projecten in Born en het centrum van Geleen wordt volop gewerkt", zegt Lebens. "Bij de behandeling van de voorjaarsnota willen we het financiële kader nader invullen." Lebens heeft verder toegezegd dat zodra plannen concrete vormen aannemen deze aan de commissie en gemeenteraad worden aangeboden. "De opgaven van Geleen en Born zijn echter heel anders dan die van Sittard. Daarom kan er concreet nog niks over worden gezegd."
De ambities voor het stadsvernieuwingsplan Zitterd Revisited werden onlangs sterk naar beneden bijgesteld omdat de gemeente zo’n 40 miljoen euro tekort heeft voor de uitvoering.