Roermond leest over beëdiging Donders in krant

Op het stadhuis in Roermond is verwarring ontstaan over het bericht dat de nieuwe burgemeester Rianne Donders op 30 januari wordt beëdigd.
Dat staat woensdagochtend in het Eindhovens Dagblad, terwijl de gemeente Roermond nog van niks weet.

Vrijdag pas

Raadsgriffier Jos Vervuurt van Roermond weet wel dat Donders dinsdag op bezoek is geweest bij minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. Haar benoeming moet wel nog worden goedgekeurd door de ministerraad, maar die vergadert vrijdag pas weer.

Officieel

"Wij hadden verwacht dat we vrijdag het nieuws over Donders' beëdiging uit Den Haag zouden krijgen," zegt Vervuurt. "Dan is het pas officieel." De gemeente Roermond wacht met het bekendmaken van de benoeming tot het nieuws uit Den Haag binnen is. Wel heeft de griffier het bericht uit de krant ter info alvast rondgestuurd op het stadhuis.

Geldrop-Mierlo

Rianne Donders werd vorige maand voorgedragen als nieuwe burgemeester in Roermond. Zij neemt de ambtsketen over van waarnemend burgemeester Peter Cammaert. Donders is op dit moment nog burgemeester in het Brabantse Geldrop-Mierlo.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!