Verkopers van Geert Wilders-taart opgepakt

De Saoedische politie heeft zes mannen in Saoedi-Arabië opgepakt voor het verkopen van een taart met daarop de islamsticker van Geert Wilders.
Dat melden de Arabische nieuwssites Gulfnews en Sabq volgens dagblad Trouw.

Sticker van Wilders

Op de taart zou de Islamitische geloofsbelijdenis vervangen zijn door de tekst: 'De islam is een leugen. Mohammed is een boef, De koran is gif.' Dat is een tekst die Geert Wilders eind vorig jaar gedrukt op stickers met de vlag van Saoedi-Arabië verspreidde.

Geen reactie

De manager van de winkel waar de taart verkocht werd zou een Libanees zijn. Het personeel zou afkomstig zijn uit andere Arabische landen. Het is niet duidelijk of en zo ja waarvoor ze zijn aangeklaagd. De Saoedische ambassade in Den Haag was volgens Trouw dinsdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Veel ophef

Wilders' sticker leidde dit voorjaar tot veel ophef. Saoedi-Arabië stelde uiteindelijk een gedeeltelijke handelsoycot in tegen Nederlandse bedrijven. Toenmalig minister Timmermans stuurde daarop diplomaten naar Riyaad. Hij wilde duidelijk maken dat de Saoedi's niet een heel land kunnen afrekenen op het 'puberaal gedrag van één parlementariër'. Vicepremier Lodewijk Asscher noemde de sticker in december al 'walgelijk en kwetsend'.