‘Snel duidelijkheid over reorganisatie brandweer’

Tijs van Lieshout, directeur van Veiligheidsregio Limburg-Noord. © Laurens Eggen
In het voorjaar van 2015 moet er duidelijkheid zijn over de toekomst en locaties van de brandweerkazernes in Noord- en Midden-Limburg.
Dat zegt Tijs van Lieshout, directeur van de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Reorganisatie

Er hangt al lange tijd een grote reorganisatie boven het hoofd van de brandweerorganisatie. Daarbij is ook een nieuw dekkingsplan voor de regio opgesteld. Dat heeft ook gevolgen voor de toekomst van de kazernes in Noord- en Midden-Limburg.
Sommige kazernes moeten sluiten, sommige worden mogelijk verplaatst en elders komen er juist nieuwe bij.

Groen licht

Afgelopen mei gaf het algemeen bestuur van de veiligheidsregio na een maandenlange discussie eindelijk groen licht voor de reorganisatieplannen.
Op dat moment waren echter nog vervolgonderzoeken noodzakelijk. Onder meer naar de verdeling van de kazernes en naar de werking van de snelle interventievoertuigen.

Onrust

"Dat daarvoor tijd nodig is, is begrijpelijk. Maar, die lange tijd van onzekerheid leidt ook tot onrust in de organisatie. Er moet nu snel duidelijkheid komen. Daar ga ik werk van maken. Dit voorjaar liggen de voorstellen bij het algemeen bestuur", stelt Tijs van Lieshout.
Van Lieshout is vier weken geleden aangesteld als directeur van de veiligheidsregio. Hij blijft voor een periode van anderhalf tot twee jaar aan.