Redding nabij voor bioscoop Royal Heerlen

Bioscoopcomplex Royal in Heerlen. © L1
Het voortbestaan van bioscoop Royal in Heerlen lijkt verzekerd. Bioscoopketen JT en filmhuis De Spiegel worden samen de nieuwe gebruikers van het leegstaande bioscoopcomplex.
JT Bioscopen - exploitant van de megabioscoop in Kerkrade - en Heerlens wethouder Barry Braeken (cultuur, PvdA) ondertekenden deze week een intentie-overeenkomst. Filmhuis De Spiegel ging al eerder akkoord.

Positief
Wethouder Braeken bevestigt desgevraagd het akkoord met de twee partijen: "Het is positief dat JT dit proces samen met ons in wil gaan en dat de Royal op deze wijze weer een bioscoopbestemming kan krijgen."

Kleinere zalen

JT gaat waarschijnlijk de Royal bioscoop exploiteren en filmhuis De Spiegel draait zijn films straks vooral in de naastgelegen kleinere Rivoli-bioscoop en in de kleine zaal Maxim. Het monumentale bioscoopcomplex Royal staat sinds 1 augustus leeg nadat voormalig exploitant Van Bergen het huurcontract opzegde.
Lees meer over het reddingsplan van Royal in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad van vrijdag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!