Office Depot schrapt 1100 banen in Europa

Het Europese hoofdkantoor van Office Depot in Venlo. © Google Streetview
Het Amerikaanse bedrijf Office Depot, dat in Nederland vestigingen heeft in Venlo en Zwolle, gaat in Europa 1100 banen schrappen.
Dat blijkt uit een document dat de leverancier van kantoorartikelen bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft ingediend.

Onduidelijk

Het is nog onduidelijk of ook in Nederland banen verdwijnen. Het Europese hoofdkantoor van Office Depot staat in Venlo. In Zwolle is een groot distributiecentrum gevestigd. In totaal werken in Nederland 1000 mensen voor het Amerikaanse bedrijf.
Office Depot wil zijn Europese activiteiten centraliseren. De kosten van de banenreductie worden geraamd op 120 miljoen dollar (ruim 93 miljoen euro).

Reorganisatie

Medio 2015 moet de reorganisatie zijn afgerond. Office Depot hoopt met de herstructurering vanaf 2016 een besparing van 90 miljoen dollar per jaar te realiseren.

Venlo

Op het hoofdkantoor in Venlo is volgens bestuurder Jan Haagmans van FNV Bondgenoten in juni een reorganisatie ingezet. Daarbij zouden meer dan honderd banen verdwijnen. Daar is een sociaal plan voor gemaakt door de directie en de ondernemingsraad. Haagmans zei niet te weten of deze banenreductie ook onderdeel is van de donderdag aangekondigde reorganisatie.
Bij Office Depot werd niet gereageerd op een verzoek om een toelichting.