CDA wil verder met coalitie in gouvernement

© L1
Het CDA zou na de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2015 het liefst verdergaan in de huidige coalitie met VVD en PvdA.

'Huidige samenwerking bevalt prima'

Dat zei lijsttrekker Ger Koopmans donderdagochtend in Heerlen, bij de presentatie van het verkiezingsprogramma van de partij. Het CDA is vijf maanden voor de stembusgang de eerste partij die de plannen voor de komende vier jaar bekend maakt. Plannen die voor een groot deel voortborduren op het beleid dat de partij de afgelopen jaren in het gouvernement voerde.
"De huidige samenwerking met VVD en PvdA bevalt daarbij prima. Sinds we samen besturen is de rust wedergekeerd die bij de provincie als middenbestuur hoort", zegt Koopmans, die benadrukt dat het eerst aan de kiezer is.

Coalitie met PVV uitgesloten
Koopmans herhaalde zijn eerdere uitspraak dat hij de PVV, met wie het CDA in 2011 en 2012 een tumultueuze samenwerking had, als coalitiepartner uitsluit. Volgens Koopmans is de PVV in het verleden onbetrouwbaar gebleken als partner. “Daarnaast is het als bestuurder je taak om mensen bijeen te houden, te binden. De PVV bewijst in Den Haag dat ze niet eens 10 mensen bij elkaar kunnen houden.”

Onderwerpen aandragen
Het verkiezingsprogramma kan de komende weken geamendeerd worden, ook door niet-CDA-leden. Uniek binnen het CDA, zegt Koopmans, die toelicht dat Limburgers nog onderwerpen kunnen aandragen die in het programma verwerkt kunnen worden. Voorwaarde is wel dat de ledenvergadering met die toevoegingen akkoord gaat.
Ger Koopmans over verkiezingsprogramma